Iepurași din șervete + video

Salată de primăvară cu bulgur și ouă
18.3.2021
Gustare dulce de Paște: brioșe umplute
25.3.2021

Pe masa de sărbătoare puteți așeza câte bunătăți vă doriți și reușiți să pregătiți. Dar chiar și la un meniu simplu, nu uitați să aranjați niște șervete într-un mod deosebit sau glumeț. Masa va căpăta imediat un aspect mai vesel datorită culorilor pastelate!

 

Eu iubesc acești mici urecheați. Îi obțin prin împăturirea unor șervete clasice albe scrobite (pentru că vasele de ocazie sunt destul de colorate), dar pentru voi i-am făcut astăzi din șervete moi de bumbac în culori pastelate. De fapt, așa arată chiar mai frumos. Scuzați-mi marginile netivite, am lucrat cu o bucată de material tăiată simplu, pentru a vă da un exemplu. Dar am alte planuri pentru ea…

Puteți vedea într-un scurt video cum se împăturesc șervetele. Este atât de ușor, încât veți prinde metoda în câteva minute. Încercați mai întâi cu un șervet din hârtie. Încă ceva: dacă vă tentează să achiziționați un nou serviciu de masă pentru sărbători, găsiți aici multe variante frumoase.

 

MATERIALE NECESARE

 

Vă recomand să cumpărați un bumbac subțire, care se calcă ușor – mai subțire decât șervetele de in. Șervetul împăturit dintr-un material subțire rezistă mai bine când este rulat în cerc. Șervetele din in vor trebui legate cu o bandă, ca să nu se desfacă. Pentru un iepuraș, pregătiți următoarele:

·        o bucată de bumbac moale cu model de 50 × 50 cm

·        ață mătăsoastă de cusut în culoarea de bază a materialului

·        o agrafă de birou mai mare, eventual o panglică pentru fundiță

Întoarceți marginile înăuntru de două ori și coaseți tivul fiecărui șervet la mașină. Pătratul obținut astfel va avea dimensiunile de 48 × 48 cm și înălțimea iepurașului împăturit va fi de aprox. 16 cm. Călcați bine șervetul pe toată suprafața. Împărțiți pătratul în treimi pe orizontală și împăturiți treimile de pe margini una peste alta. Aceasta este poziția de plecare. Mai departe procedați conform instrucțiunilor din video.

Eu folosesc agrafa de birou ca ajutor, ca să nu se desfacă iepurașii. De obicei, îi pregătesc în avans și, atunci când îi pun pe masă, deja rezistă fără susținerea agrafei. Totuși, dacă nu vor să asculte, înfășurați-i cu o panglică subțire pe care o legați cu fundiță. Vor fi și mai frumoși!

Dacă mergeți la mercerie, pentru 6 șervete va fi de ajuns o bucată de 1,5 m de material din bumbac de 120 cm lățime. Și cele câteva minute de cusut se vor merita, pentru că șervetele vor rezista mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *