Huse bielastice smântânii

Huse bielastice levandă
24.9.2018
Mere în halat + video
2.10.2018

Nuanţele de crem se situează în grupa culorilor neutre, imediat lângă negru şi gri. Sunt descrise ca nuanţe naturale, pentru că se regăsesc în tonurile lemnului, lânei, inului nealbit, cojilor de ouă, cafelei albe, etc. Ar fi de prisos să argumentăm dacă toate acestea sunt crem sau bej, fiecare dintre noi percepe culorile altfel.

În orice caz, aici vom părăsi cercul cromatic, pentru că nu vom găsi culorile neutre în acesta. Aşa că aici sunteţi mai liberi în alegerea combinaţiilor de culori şi puteţi alege orice culoare vă place mai mult. Combinaţiile cu efect estetic sunt în număr foarte mare, aşadar alegerea unei canapele de culoare crem nu vă va limita. Mai mult – nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa culorii deschise a husei, pentru că o puteţi spăla oricând la maşină, lucru pe care nu vi-l puteţi permite în cazul tapiţeriei.

bukle-smetanova

TONURILE CULORII CREM DISTRAG ATENȚIA DE LA CELELALTE CULORI

CREM + ALB, CARE NU ESTE ALB – COMPOZIŢIE DE TON ÎN TON

Culorile neutre şi deschise sunt parte a unui stil contemporan elegant. Atunci când vă amenajaţi locuinţa, vă puteţi inspira într-o mare măsură din stilul scandinav, întruchiparea desăvârşită a stilului minimalist. Amenajarea bazată pe culorile naturale creează un mediu liniştit, perturbat pe alocuri de diferite structuri ce îmbogăţesc efectul vizual, pentru a nu părea fad. În ceea ce priveşte materialele textile, este bine să le alternaţi pe cele lucioase cu cele mate, suprafețele textile cu fir lung cu cele din piele. Puteţi folosi cu mare succes şi materiale imprimate cu fotografii, vor avea un efect plastic pronunţat. Din punct de vedere al mobilierului, se potriveşte ratanul, împletiturile din nuiele, lemnul cu aspect brut de diferite nuanţe.

CREM  + CONTRAST LA ALEGERE

Contrastele tari nu se potrivesc tonurilor de crem. Însă, dacă îndrăgiţi culorile, puteţi completa nuanţele neutre de bej de diferite intensităţi cu un contrast mai blând. De exemplu, folosiţi maro mediu, portocaliu cald (nu fosforescent), roşu coraille sau un verde plăcut. Totul depinde aici de gustul dvs. şi de cât de dragi vă sunt acele nuanţe. Alegeţi-vă  una dintre aceste culori drept culoare complementară pentru interiorul locuinţei dvs.

CREM + CONTRAST BLÂND DE CULORI CE CONŢIN GRI

Nuanţele de gri arată nemaipomenit împreună cu crem-ul. Aici însă trebuie să găsiţi intensitatea potrivită, care poate varia de la tonurile luminoase, până la gri antracit. Din culorile pastelate care vă plac, alegeţi-le pe cele ce conţin deja gri – de exemplu, gri-verzui, gri-albăstrui. Combinaţia obţinută are  un efect extrem de plăcut, dar - precizez din nou – culorile sunt foarte echilibrate. Puteţi adăuga puţin contrast printr-un mobilier lucios, teracotă neglazurată, un covor gri şi material cu peri lungi pe pernuţe. Pe lângă culorile neutre veţi găsi mereu loc să adăugaţi textile cu design clasic şi motive florale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *