Huse bielastice alunei

Nuci cu trei umpluturi
6.12.2018
Şervete
11.12.2018

Ne duce cu gândul la ciocolata cu fistic şi asigură o atmosferă liniştită şi elegantă. Însă nu e uşor să ne orientăm în paleta de nuanţe a culorii maro. În acest caz, mai mult decât în oricare altul, trebuie să căutaţi o culoare curajoasă. Altfel riscaţi să creaţi un interior plictisitor, fără viaţă.


Tonurile maro sunt calde şi liniştitoare, dar trebuie să le permitem să iasă în evidenţă prin crearea unor contraste blânde. Lemnul ne aduce de cele mai multe ori tonuri de maro în ambient. Din această cauză, este bine să nu le folosim şi pentru textile, decoraţiuni şi accesorii. Am ajunge în situaţia de a nu scoate în evidenţă nici lemnul, nici structurile celorlalte materiale. Nuanţei alunei i se potriveşte nemaipomenit culoarea mentei, a mentolului şi a espresso-ului cu ciocolată. Cu acestea veţi păstra o atmosferă liniştită.

oriskova

CULOAREA PRIMITOARE A ALUNEI EVOCĂ DULCIURILE DINTR-O COFETĂRIE

ALUNĂ + COMBINAŢIE DE TON ÎN TON

Nuanţele scorţişoarei, nucşoarei, a nugăi cu lapte, toate merg alăturate alunei pentru o bază colorată a întregului spaţiu. De multe ori, ne orientăm spre acestea pentru bucătărie, dar conferă căldură şi livingului sau unui birou. Tonurile închise au efect neutru şi elegant, tonurile deschise aduc căldură şi sunt adaptabile. Acestea formează o bază perfectă pentru multe culori tari la modă. Gândiţi-vă bine care dintre ele vă place cel mai mult.

ALUNĂ + CULOAREA COMPLEMENTARĂ A MENTOLULUI

Tonurile calde de maro au nevoie de o culoare care să le echilibreze. Mentolul (verdele mai deschis al apei) şi menta (nuanţa mai închisăa aceleiaşi culori) vor înveseli camera şi îi vor da un aer vesel caracteristic anilor `50. Variantele moderne de interior se bazează des pe aceste culori. Anul acesta sunt foarte actuale, adăugându-li-se adesea desene cu faună şi floră exotică. Asezonaţi-le cu puţin luciu de atlas şi broderii.

ALUNĂ + CONTRASTUL MIERII ŞI AL CHIHLIMBARULUI

Paleta bogată de nuanţe calde va asigura un mediu atrăgător. Dar culorilor precedente le lipseşte totuşi un accent; doar tuşa aceea mică de culoare care va transforma spaţiul în ceva deosebit. Mereu trebuie să fie în cantităţi mici, ca şi şofranul – şi acum chiar despre acesta este vorba! Culoarea pronunţată a şofranului, a curcumei sau a mierii aurii, acestea sunt culorile potrivite pentru detalii mărunte, ca de exemplu nişte şosete confortabile, o comodă solitară sau o ramă împodobită a unei oglinzi.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *