Gustare dulce de Paște: brioșe umplute

Iepurași din șervete + video
24.3.2021
Drob în stil ceh în tavă de sticlă
1.4.2021

Niciodată nu e prea devreme să începeți să adunați rețete potrivite pentru sărbători, așa că astăzi vă prezint ceva super rapid, perfect de luat la pachet în vizită, afară, sau chiar de păstrat în cămară ca semipreparat.

 

Câteodată ne prinde bine (mai ales în perioadele când avem mult de gătit) să avem ceva pregătit în avans. De exemplu, niște foi de aluat de pișcoturi, rulouri din foietaj pentru umplut ș.a. Și brioșele gata coapte din aluat de chec rezistă două-trei zile fără umplere. Păstrați-le într-o cutie bine închisă într-un loc răcoros și, când le vine rândul, trebuie doar să le umpleți. Puteți umple brioșele cu cremă și într-un fel care să vă amintească de ouăle tăiate în jumătate, ceea ce le va face perfecte pentru Paște. Rezultatul va fi un desert ușor și gustos, care vă va surprinde cu gustul său, de fiecare dată altul.

Obișnuiesc să umplu brioșele cu: a) cremă de lămâie (Lemon curd), un deliciu care nu lasă loc de îndoieli; b) budincă de vanilie pentru copii – o combinație testată, care niciodată nu lasă în urmă mai mult de câteva firimituri – și c) lichior de ouă pentru adulți -aveți în vedere că pot leșina de plăcere!

 

Aveți nevoie doar de niște forme pentru brioșeun săculeț de patiserie și coșulețe din hârtie.

 

BRIOȘE DE PAȘTE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

 

Pregătire: 30 de minute * Cantitate: 12 brioșe mici

·        190 g făină tip 550

·        1 linguriță praf de copt

·        220 g zahăr pudră

·        2 ouă

·        125 ml lapte sau smântână

·        70 g unt topit

·        coaja rasă de la o jumătate de portocală bio

·        40 g migdale măcinate

Pentru umplutură

·        o formă rotundă de decupat cu diametrul de 3-3,5 cm

·        cremă de lămâie preparată în avans / budincă mai moale / lichior de ouă

 

1. Puneți într-un castron făina cernută amestecată cu praful de copt și cu zahărul, apoi amestecați bine toate ingredientele uscate.

2. Adăugați ouăle, laptele și untul și bateți totul până obțineți un aluat omogen.

3. Adăugați coaja rasă și migdalele și amestecați din nou. Turnați aluatul în formele în care ați pus coșulețe de hârtie pentru brioșe până la maxim 2/3.

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru circa 20-25 de minute. Scoateți brioșele rumenite din forme și lăsați-le să se răcească bine.

Decupați în suprafața brioșelor cerculețe cu ajutorul formei, pudrați suprafața cu zahăr pudră și umpleți-le cu umplutura dorită după modelul din fotografii.

Presez forma rotundă în aluat, o scot și desprind cu o linguriță partea decupată. Merge ușor și se creează o adâncitură mică. Puteți savura la o cafea bucățelele scoase din brioșe. Pe suprafața brioșelor presar o cantitate mai mare de zahăr pudră, ca să creez impresia unui albuș de ou.

Și acum fac gălbenușul – eu am avut un ajutor de nădejde în această formă din silicon, dar vă puteți folosi de orice aveți prin casă, chiar și de o punguță din plastic cu un colț tăiat. Nu vă recomand să umpleți cerculețele cu lingurița. Atât crema de lămâie, cât și budinca sunt destul de groase și aproape negreșit vor picura pe lângă margine. O duză asigură umplerea perfectă, respectând în același timp marginile trasate. Puteți nivela suprafața ușor cu o linguriță.

Ce ar mai fi de adăugat? Doar că aceste brioșe vor satisface orice mofturos. Dacă lăsați brioșele la rece pentru o oră, umplutura le va umezi, iar rezultatul va fi un vis!

Încercați și umplutura cu lichior gros de ouă preparat acasă. Dar nu aveți cum să-i țineți pe copii departe de această delicatesă. Dați prioritate budincii și serviți-i pe copii cu ceva ce nu vor refuza. Iar dacă plecați pe undeva, luați un borcănel cu cremă de lămâie (dacă aveți în frigider) și brioșele la pachet într-o cutie. Le puteți umple pe loc și gata, desertul este pregătit!

Vă doresc un Paște fericit și multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *