Gheaţă pisată cu pepene roşu

Trei deserturi din aparatul de făcut gogoşi clatronic + video
2.7.2019
Decalogul cumpărării şi întreţinerii prosoapelor din bambus
10.7.2019

Sincer, nu reuşim să ne gândim la nimic altceva care să întreacă în prospeţime pepenele roşu răcit bine. Vă va sătura şi vă va da un sentiment plăcut de hidratare.

 

Chiar aşa este: atunci când v-aţi săturat să tot beţi apă, mergeţi la frigider şi scoateţi pepenele. Majoritatea dintre noi nu ne limităm doar la o porţie. Acesta vă ajută să înlocuiţi un desert care vă poate da mult de lucru şi se poate servi în moduri inventive, pentru multe persoane. Şi dacă totuşi vă rămâne o bucată, găsiţi-vă un răgaz de un sfert de oră pentru o transformare a acestuia. Se va merita! Rezultatul va fi o delicioasă gheaţă pisată, pe care copiii o vor adora, iar pentru adulţi va putea fi completată cu un strop de alcool. Aveţi doar o singură temă – să vă asiguraţi că nu veţi face roşu în gât!

Gheaţa pisată sau „granita” este una din gustările de vară foarte răspândite. Dacă vă hotărâţi să o faceţi singuri acasă, aveţi avantajul că puteţi decide cât de dulce va fi. În loc de lămâie, puteţi folosi şi sucul de la o limetă – pepenele roşu foarte dulce se potriveşte excelent cu lămâia.

Şi încă o versiune pentru adulţi – nu uitaţi să adăugaţi în paharul dvs. cu cristale de gheaţă puţin rom cubanez, mai ales când îl savuraţi la ceas de seară. Se va merita! :o)

mefloun

GHEAŢĂ PISATĂ CU PEPENE ROŞU

Pregătire: 20 minute + congelare * Obţineţi: 6 porţii

·       150 g zahăr tos

·       350 ml apă

·       600 g cuburi de pepene roşu curăţat de sâmburi (cam 1 kg cu coajă)

·       4 linguri zeamă de lămâie

1. Puneţi într-o crăticioară zahărul şi apa şi porniţi focul. Amestecaţi până când zahărul se topeşte complet. După topire, daţi flacăra tare şi fierbeţi, apoi reduceţi flacăra şi lăsaţi siropul de zahăr să fiarbă la foc mediu cam 10 minute, până scade apa.

2. Între timp mixaţi cuburile de pepene în blender.

3. Amestecaţi zeama de lămâie în siropul de zahăr, apoi turnaţi-l în pulpa de pepene obţinută în blender. Amestecaţi şi turnaţi amestecul în câteva castroane potrivite pentru congelator. Castronaşele mai joase sunt ideale, deoarece amestecul se va congela în ele mai rapid, iar gheaţa se va scoate din ele mai uşor.

4. Daţi la congelator pentru cel puţin 6 ore. Pe parcursul congelării, scoateţi castronaşele şi amestecaţi conţinutul de cel puţin 2 ori. 

Înainte de servire, râcâiţi suprafaţa gheţii cu o lingură, pentru a obţine cristale mărunte de gheaţă cu aromă de pepene. Mutaţi-le repede în castronaşe pentru servire, eventual decoraţi cu feliuţe de lămâie sau frunze de mentă şi serviţi imediat. La versiunea cu alcool, se adaugă în fiecare cupă şi câte 40 ml de rom cubanez. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *