Fulg de zăpadă din benzi de hârtie

Coroniță din fructe uscate
18.12.2018
Huse pentru canapele fără braţe
11.1.2019

Îmi place când am o idee bună care poate fi realizată din materiale simple. Ca și în acest caz. Fulgul este din benzi de hârtie de diferite lungimi, lipite între ele.

 

Acest material este disponibil în mai multe culori și tipuri, așa că nu este nevoie să vă chinuiți să tăiați benzile din carton. Dacă încă nu le-ați întâlnit, este vorba despre acele benzi speciale din hârtie pentru creații care aduc aminte de lucrătura de filigran – mici spirale, ovale, cercuri lipite între ele. Această tehnică poartă denumirea de quilling. Veți găsi seturi cu până la 120 de benzi de diferite culori în magazinele specializate pentru preocupări artistice sau online.

MATERIALE NECESARE

În acest caz avem o listă foarte scurtă. Pentru un fulg aveți nevoie de următoarele:

  • 31 benzi de hârtie cu lățimea de 1 cm
  • lipici de birou pentru hârtie
  • foarfecă
  • clame pentru rufe
  • ață pentru agățat

Fulgul va fi compus din 6 mănunchiuri. Pentru fiecare, tăiați câte 5 benzi la lungimi diferite, astfel: banda din mijloc va avea lungimea de 10 cm, cele două alăturate acesteia vor avea câte 9 cm, iar ultimele două vor avea lungimea de 8 cm. Prindeți cele două capete ale fiecărei benzi fără să o îndoiți la mijloc și lipiți-le cu lipici. Aplicați lipici pe circa 1 cm de hârtie. Puteți asigura prinderea cu o clamă de rufe. Veți obține 5 petale în formă de lacrimă, pe care la final le lipiți unele de altele într-un mănunchi, respectând mereu ordinea mărimii - cea din mijloc va fi cea mai lungă, urmând cele de lungime medie, apoi cele mai scurte.
Rulați pe un creion un cerculeț de circa 3 mm dintr-o bandă, apoi fixați-l bine cu lipici. La final, tot ce vă mai rămâne de făcut este să aplicați lipici pe marginea fiecărui mănunchi și să-l lipiți pe cerculeț la intervale egale. Apăsați de fiecare dată mănunchiul pe cerculețul central pentru mai mult timp și treceți la următorul doar după fixarea celui anterior. Puneți fulgul la uscat ușor presat. La final, treceți ața de agățat prin vârful unei petale. Puteți decora fulgul cu o perluță.

Puteți confecționa fulgi de diferite culori, îi puteți decora cu lipici gel și sclipici și, bineînțeles, puteți încerca diferite mărimi. Totul depinde de lungimea benzilor. Fulgul meu are diametrul de 11 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *