Decorațiune naturală pentru ferestre și uși

Biscuiți simpatici cu ghimbir
22.10.2020
Cutiuțe rapide + șablon
29.10.2020

Decorarea ferestrelor și ușilor este unul dintre cele mai iubite obiceiuri de Crăciun. Decorațiunile aduc o bucurie fiecărei persoane care le observă și ne aduc atmosfera sărbătorilor în case.

 

Decorarea casei este una dintre activitățile specifice perioadei de Advent și, de obicei, ne ocupăm de aceasta atunci când cea mai mare parte a pregătirilor de Crăciun s-au încheiat. Ferestrele spălate strălucesc și ne invită să le decorăm frumos. Personal, mă bucur cel mai mult de fereastra decorată din bucătărie. Atunci când totul este luminat, scot planșeta clasică din lemn și încep să pregătesc prăjturelele de Crăciun. Atunci când aromele bradului, lumânărilor și vaniliei se amestecă, sunt cu adevărat mulțumită.

Atunci când combinați coronițele și decorațiunile de pe ușă și de pe masă cu crenguțe proaspete de brad, puteți să adăugați și alte materiale naturale. Chiar dacă aspectul atractiv al panglicilor și al altor decorațiuni de Crăciun li se potrivesc la fel de bine. Puteți folosi un spray cu zăpadă artificială sau, dacă aveți o structură rezistentă și stabilă, adăugați o instalație cu beculețe discrete pe baterii. În orice caz, adaptați decorațiunea culorilor din încăpere. Anul acesta am ales cea mai ușoară structură, cea din nuiele de coarne. Această tufă se înroșește mereu înainte de iarnă, culoarea destul de neobișnuită în natură rezistând până primăvara. În grădină arată minunat, mai ales în perioada când contrastează cu albul zăpezii.

MATERIALE NECESARE PENTRU O INIMĂ DIN NUIELE

Tăiați nuiele lungi și subțiri din tufa de coarne și încercați să le prelucrați cât mai repede după tăiere. Nuielele sunt elastice și nu se rup, dar este mai bine să nu le lăsați să se usuce într-o cameră călduroasă. Pentru a obține o inimă înaltă de 40 de cm și lată de 30 de cm, pregătiți-vă următoarele:

·        4 nuiele lungi de 90-100 cm

·        sârmă subțire de legat

·        sfoară

·        foarfecă de grădină

·        crenguțe de conifere lungi de 20-35 cm

·        crenguțe cu boabe roșii (de exemplu, Berberis), lungi de 20 cm

·        panglici, decorațiuni mărunte din lemn, conuri mici și altele pentru completarea decorațiunii.

Pregătiți-vă 3 bucăți de sfoară de legat. Curățați nuielele proaspăt tăiate de crenguțele mici și împărțiți-le două câte două. Suciți primele două nuiele una în jurul celeilalte pentru a obține partea stângă a inimii, apoi procedați la fel cu celelalte două nuiele pentru partea dreaptă. Partea mai subțire a nuielelor va crea centrul inimii (ar fi ideal să vă mai ajute o pereche de mâini, dar puteți reuși și fără ajutor). Prindeți cu o mână capetele mai subțiri și legați-le împreună în cel puțin două locuri. Apoi aranjați frumos arcurile inimii, după care încrucișați capetele mai groase ale nuielelor în locul în care se întâlnesc cu cele din mijloc. Legați aici ultima bucată de sfoară. Lăsați inima așa pentru 2-3 zile, pentru ca nuielele să se obișnuiască în noua formă.

FIXAȚI MATERIALELE NATURALE PE STRUCTURĂ

Imediat ce structura în formă de inimă s-a uscat, aceasta va deveni foarte maleabilă. Aranjați inima ca să aibă o formă frumoasă și înlocuiți bucățile de sfoară cu sârmă bine strânsă. Las la atitudinea voastră decorarea cu materiale naturale. Crenguțele mici se pot fixa ușor pe toată structura, eventual împodobiți doar mijlocul de jos până sus, așa cum am procedat eu. Am fixat cu sârmă doar capetele crenguțelor și le-am lăsat libere, ca să creeze un fel de evantai. Berberis este plin de spini, așa că se fixează destul de bine pe structură. La final puteți tăia capetele care atârnă sub vârful inimii, dar mie mi-a plăcut să le las acolo. Pentru fixarea decorațiunilor mici, ca de exemplu mere sau conuri, va fi ideal un pistol de lipit.

PERNA ÎMPOTRIVA CURENTULUI VA FUNCȚIONA DE MINUNE

Bunicii noștri foloseau această metodă ingenioasă în cabane și în casele de la țară. Dacă geamurile sau ușile nu sunt suficient de izolate, știți ce e de făcut. Nu este greu să vă coaseți un dreptunghi de dimensiunile necesare – cam 18-20 cm × 85 cm (ajustați lungimea după necesități). Umpleți bine husa cu fibre goale și închideți ultima latură cu o cusătură. Iar pentru că lucrați cu materiale lavabile, nu va fi o problemă să spălați oricând perna rezultată. Perna împotriva curentului pe care am folosit-o în completarea decorațiunii mele are pe sub materialul textil și beculețe LED, care luminează frumos seara. Iar vestea bună este că e din nou disponibilă în magazin!

 

Puteți alege și comanda coronițe rezistente din imitații de materiale naturale din e-shopul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *