Decorațiune de primăvară din magnolii

Cornulețe umplute de Paște + video
15.4.2021
Clătite cu spanac la cuptor
22.4.2021

Nu este posibil de fiecare dată să decorăm casa cu flori naturale. Puteți apela cu încredere și la plantele artificiale pentru aceasta.

 

Nu mi-am ales cea mai frumoasă zi pentru aceasta. Ploaia a început de dimineață și e chiar perioada când îmi doresc să fac niște decorațiuni frumoase pentru casă. Aveam deja câteva fire de magnolii artificiale foarte frumoase – crenguțe cu flori din material textil în toate nuanțele de la alb până la fuchsia intensă.

 

Magnolia este un copac care înflorește primăvara, a cărui origine se pare că datează încă de pe vremea dinozaurilor. Se pare că magnoliile s-au dezvoltat încă înainte de apariția albinelor, iar florile ar fi fost dezvoltate special pentru a atrage și îmbăta gândacii. În fiecare an mă opresc să admir frumusețea acestor copaci înfloriți. Le-am fotografiat de nenumărate ori și totuși, parcă apar mereu în noi ipostaze, perfecte pentru imortalizare. Le merge bine și la noi, grădinarii profesioniști și amatori le cultivă, așadar vă puteți bucura de ele aproape oriunde în această perioadă. Eu le-am ales pe cele artificiale, dar puteți folosi și crenguțe naturale pentru decorațiuni. Nu uitați totuși să adăugați și apă în acest caz.


 

 

 

MAGNOLII PENTRU DECORAȚIUNI MARI ȘI MICI

 

Crenguțele de magnolii artificiale cu multe flori arată cel mai bine într-o vază înaltă din sticlă. Eu le-am folosit fără să mai adaug nimic altceva, dar mai puteți adăuga și alte materiale naturale pentru a obține un aranjament frumos. Vaza cu magnolii va fi ușor de observat în orice cameră.

 

Bineînțeles că puteți folosi inclusiv crenguțe naturale pentru aceste creații. Un avantaj al celor naturale este că le puteți desface ușor în bucăți mai mici. Eu a trebuit să le tai cu un patent pe cele artificiale (deoarece au sârmă în interior), dar apoi am obținut o grămăjoară de „material” numai bun de folosit. La aranjamentul meu simplu am mai adăugat un suport de oale din lemn. Este din bambus și, datorită orificiilor, a funcționat ca suport care a păstrat aranjamentul frumos împărțit și simetric.

MATERIALE NECESARE PENTRU ARANJAMENTUL FLORAL

 

Suportul de oale are diametrul de 22 de cm, așa că vaza de formă cilindrică trebuie să fie destul de largă. Pregătiți-vă următoarele:

·        1 creangă mai mare de magnolie naturală sau artificială, cu lungimea de aprox. 90 cm

·        un clește sau un patent

·        o vază cilindrică lată

·        un suport din mărgele de bambus

·        nisip cu granulație mare de culoare albă

·        pietre mai mari sau alte materiale naturale

În primul rând, desfaceți creanga mare de magnolie în crenguțe mai mici cu câte una-două flori, păstrând codițe cât mai lungi. Turnați nisipul decorativ în vază până la nivelul dorit, încorporând parțial și pietrele mai mari. Nisipul va oferi sprijinul necesar florilor de magnolie, împreună cu suportul din bambus. În cazul în care folosiți flori naturale, acum este momentul să turnați apă deasupra. Dacă folosiți flori artificiale, nu va fi nevoie de apă.

SUPORTUL DIN BAMBUS VA CREA O MANȘETĂ DECORATIVĂ ÎN JURUL ARANJAMENTULUI

 

Vederea de sus asupra aranjamentului finalizat va stârni interesul oricărui privitor. Folosiți-vă de orificiile dintre mărgeluțele de bambus. Introduceți în ele flori cu codițe de lungimi diferite, păstrându-le pe cele mai înalte pentru partea din mijloc. Bineînțeles că puteți adăuga și alte tipuri de plante în aranjament, după cum vă place. Atât timp cât codițele sunt suficient de lungi pentru a se fixa în nisipul decorativ, coroana aranjamentului va fi una frumoasă.

Puteți desface oricând aranjamentul din flori artificiale, pentru a folosi florile pentru alte idei. Avantajul plantelor artificiale este că le puteți refolosi la nesfârșit...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *