Decalogul cumpărării şi întreţinerii prosoapelor din bambus

Gheaţă pisată cu pepene roşu
10.7.2019
Plăcinte cu căpşuni şi grilaj simplu + video
17.7.2019

Poate că şi dumneavoastră credeţi că nici un material nu poate depăşi bumbacul 100% – şi priviţi! Au apărut prosoapele din bambus! Vă veţi îndrăgosti imediat de ele! Şi se merită să investiţi în prosoape de calitate. Acestea vă vor recompensa prin durata lungă de viaţă şi aspectul lor frumos. 

1. Prosoapele din fibră de bambus au o putere de absorbţie de 3 ori mai ridicată, deoarece fibrele sunt goale pe dinăuntru, fiind tăiate pe transversală și pot absorbi astfel mai multă apă. Datorită acestui fapt, textilele respiră şi astfel nu reţin mirosurile neplăcute. Bineînţeles, se şi usucă mai repede, fapt pe care îl veţi aprecia în baie, unde, de obicei, nu este aer suficient. 

2. Fibrele obţinute din bambus au caracteristici antibacteriene naturale şi nu permit formarea mucegaiurilor microscopice. Din acest motiv, produsele acestea sunt recomandate şi persoanelor cu alergii. Prosoapele sunt mereu moi, deci nu zgârie pielea, care oricum este mai sensibilă după baie.

3. La cumpărare, asiguraţi-vă nu doar în privinţa compoziţiei materialului, ci şi de gramajul şi lungimea fibrei. Toate acestea stabilesc calitatea produsului. Iar în ce priveşte compoziţia, prosoapele ar trebui să conţină cca 55 % bumbac şi 45 % fibră de bambus.

4. Prosoapele care sunt considerate calitative trebuie să aibă gramajul de aprox. 500 g pe metru pătrat. Mulţi producători nu trec acest aspect pe etichetă, aşa că vi se poate întâmpla să cumpăraţi prosoape ieftine, care după câteva spălări vor ajunge să zgârie piele din cauza ochiurilor fibrei care se vor lipi între ele.

5. Şi dacă tot am ajuns la ochiuri – de obicei, preferăm să cumpărăm prosoape mai pufoase. Însă, pe de altă parte, dacă prosopul nu este de calitate, fibrele se vor lăsa după spălare, lucru ce nu va mai da plusul acela de eleganţă prosopului. Mai bine alegem fibre dese şi scurte.

6. Spălarea reprezintă alfa şi omega în cadrul întreţinerii. Dacă pierdeţi din vedere vreun detaliu, puteţi ajuge să fiţi dezamăgiţi chiar şi de cele mai calitative textile. Reguli general valabile: spălaţi prosoapele de bambus mereu doar la 40 °C / uscaţi-le în uscător la cea mai joasă temperatură / călcaţi la 150 °C.

7. Prima spălare – Înainte de a le folosi pentru prima dată, spălaţi prosoapele de 2 ori cu rufe de culori asemănătoare. În timpul acestui proces, fibrele textile se vor strânge şi materialul se va întări. În loc de detergent praf, folosiţi detergent sub formă de gel pentru rufe albe sau colorate.

8  Chiar dacă reclamele încearcă să ne convingă că balsamul de rufe face prosoapele mai moi, producătorii dau hotărâţi din cap că nu este aşa. Balsamul de rufe este potrivit pentru celelalte tipuri de rufe, însă fac rău ochiurilor din fibrele prosoapelor (lucru valabil şi în cazul prosoapelor din frotir), iar prosoapele îşi pierd astfel moliciunea.

9. Din această cauză, uscătorul va face foarte bine prosoapelor. Datorită faptului că fibra de bambus este goală pe dinăuntru, aerul fierbinte va umfla perfect ochiurile fibrelor de bambus.

10. O baie în care toate culorile se potrivesc frumos are un efect exclusivist. Dacă totuşi preferaţi prosoape care să se diferenţieze prin culoare, vă oferim un pont. Alegeţi-vă două culori care se potrivesc perfect cu spaţiul și comandaţi-vă prosoape cu un design care să le conţină pe amândouă. De exemplu, crem deschis cu maro închis. Aruncaţi o privire la oferta noastră. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *