Cuverturile de pat – soluția pentru un dormitor aranjat

Gem de pere cu caramel
1.10.2020
Prăjitură cu mere și smântână în formă de copt ceramică
8.10.2020

Pentru a avea un dormitor frumos și ordonat în fiecare zi, achiziționați-vă o cuvertură textilă potrivită pentru patul dumneavoastră. Cu aceasta, aranjarea dormitorului va fi o joacă.

 

Pentru ca o cuvertură să fie cu adevărat practică, verificați să fie lavabilă și să aibă întreținere ușoară. Este vorba despre o piesă de mari dimensiuni, așa că este important să nu ne aducă mai multe bătăi de cap decât foloase. De obicei, cuvertura este compusă din două straturi de material - de obicei, din materiale diferite - și umplutură. Prin matlasare, materialele rezistă bine în timp, împiedicând înainte de toate umplutura să se strângă sau să se deplaseze. Cuverturile contribuie la menținerea ordinii în dormitor, protejând de praf lenjeria în timpul zilei sau în perioadele noastre de absență. Dar aceasta nu este singura lor funcție. Materialele de efect au darul de a imprima dormitorului stilul pe care l-ați ales pentru locuința dumneavoastră. Hotărâți imediat de la amenajare de ce tip de cuvertură aveți nevoie. Va trebui să o asortați cu restul de obiecte din cameră, cu excepția cazului în care alegeți un stil mai nonconformist.

 

Trebuie să mai luați în considerare un aspect atunci când alegeți o cuvertură nouă, și anume, cum procedăm în privința pernelor și pilotelor. Știți cum să procedați?

Jezevcik

sfaturi pentru un pat confortabil și aspectuos

·        De dimineață trebuie să aerisim camera, iar în acest răstimp să lăsăm pernele și pilotele împrăștiate pe pat, astfel încât și saltelele să se aerisească.

 

·        Dacă este posibil, lăsați pilotele și pernele astfel pentru cel puțin 2 ore, pentru ca umezeala să aibă timp să se evapore din ele. Abia apoi le acoperiți cu o cuvertură.

 

·        Scuturați în fiecare zi pernele și pilotele pentru a le păstra forma cât mai bine. Apoi aranjați cuvertura peste ele cât mai ușor, fără a le apăsa.

 

·        Dacă aveți pilote din fulgi, vi se poate părea că folosirea cuverturii le turtește cu timpul. La aceasta contribuie și umezeala care se fixează în golurile de aer. Pentru ca fulgii să fie din nou bine aerisiți, introduceți din când în când perna sau pilota în uscătorul de rufe. Adăugați o minge de uscător în tamburul mașinii, eventual parfumată, pentru a le da un miros plăcut. Umplutura din puf va fi din nou ușoară și pufoasă.

 

·        Dacă folosiți patul peste zi pentru odihnă, exerciții, joacă, atunci este bine să depozitați pernele și pilotele aerisite într-un spațiu de depozitare și să acoperiți patul doar cu o cuvertură. Apoi nimic nu vă mai împiedică să folosiți patul pentru alte activități.

  

·        Dacă aveți saltele foarte elastice, atenție la cuverturile brodate manual; la greutăți mai mari, cusăturile se pot rupe.

Majoritatea cuverturilor au un aspect desăvârșit datorită materialelor mixte din care sunt fabricate. Din bumbac și poliester rezultă un material plăcut la atingere, fibrele sintetice având rolul de a îndrepta materialul, pentru ca modelul să arate perfect. Toate acestea contribuie la întreținerea ușoară, deoarece călcatul iese din discuție. Țesătura este mai grea și se pliază frumos pe pat, oferind o acoperire până la podea: CUVERTURĂ RUBI, dimensiuni 180 x 270 cm pentru pat de o persoană sau 250 x 270 cm pentru pat dublu.
Cuvertura uni cu două fețe LAILA, din material de foarte bună calitate, ce amintește de catifea, vă va îmbrăca dormitorul într-o eleganță agreabilă. Cuvertura are o parte într-o culoare tare – în acest caz, bordo, pe cealaltă parte fiind într-o nuanță de roz prăfuit. Depinde numai de dumneavoastră ce variantă alegeți în fiecare zi. Matlasarea măruntă în triunghiuri menține ambele materiale într-o stare perfectă pentru mult timp. Momentan, cuverturile sunt disponibile în 6 variante de culoare – culoarea mierii, albastru regal, verde smarald, gri și cappuccino, partea de pe dos fiind în toate cazurile într-o nuanță mai deschisă. Cuverturile pot fi completate cu pernuțe din aceeași colecție: CUVERTURĂ LAILA pentru pat de o persoană și pat dublu.
Pledurile călduroase și moi au o mulțime de utilizări. Acestea sunt destinate momentelor de relaxare din fața televizorului sau în fotoliul preferat atunci când simțiți răcoarea serii sau momentelor petrecute cu copiii, atunci când le citiți o carte la cabana de la munte. Puteți folosi pledul ca pătură de dormit, ca element de stil pe canapea, dar și pe post de cuvertură atunci când doriți un dormitor ordonat: PLED MANTA, dimensiuni 150 x 200 cm, material 50% bumbac, 50% poliester.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *