Cum integrăm ceasurile în decorul casei

Tartă sărată cu ouă
20.5.2021
Baghete făcute în casă și farfurii cu lavandă
27.5.2021

Ceasurile decorative se încadrează în categoria accesoriilor de interior cărora li se potrivește integrarea într-un spațiu asemănător ca stil. Ceasul cu trandafiri se potrivește în birouri sau camere funcționale.

 

Culorile deschise și pastelate, precum și decorul delicat atrag privirile și îndeamnă la observarea detaliilor de aproape. O compoziție plăcută înlocuiește, în principiu, o imagine, așa că este bine să rezervați ceasului un spațiu delimitat clar, la fel cum procedați cu fotografiile înrămate sau cu mici tablouri în acuarelă. Ceasul nu este mare, așa că mica aglomerare de obiecte din jur completează cu gust colțișorul liniștit.

De obicei, în casă avem o gamă întreagă de ceasuri. S-ar părea că în perioada digitală, când suntem cu ochii mereu în mobil, nu mai avem nevoie să urmărim trecerea timpului privind la ceasuri. Dar este comod să ridicăm capul către ceasul care ticăie; mai mult, acesta poate fi un accesoriu frumos în orice cameră. Biroul sau colțișorul dedicat muncii administrative, bucătăria, camera copiilor sau veranda sunt doar o parte din camerele în care se potrivește un ceas de perete – copiii vor învăța să țină evidența trecerii timpului, în bucătărie numărăm mereu minutele necesare preparării mâncării și la un loc de muncă la care desfășurăm și alte activități decât cele din fața calculatorului am fi pierduți fără ceasuri. Timpul ne decupează bucăți din viață, dar ne apropie de noi evenimente. Avem nevoie să-l ținem sub control și să ne folosim bine de fiecare minut.

La început, ceasurile erau rezervate oamenilor bogați. Ceilalți oameni trebuiau să se mulțumească să se ghideze după alternarea zilei cu noaptea pentru orientarea în timp. Cele mai importante intervaluri de timp erau aduse la cunoștința oamenilor prin cântecul unei trompete sau baterea clopotelor. În fiecare sat, biserica juca un rol foarte important în semnalizarea orelor de rugăciune de la răsărit, prânz și vecernie. De multe ori, acestea semnalau și miezul nopții, eventual pericolele, cum ar fi un incendiu. Viața din acea perioadă era marcată de muncă, dar totul se desfășura într-un ritm natural, fără grabă.

CAMERA DE ZI ÎN STIL ROMANTIC

Ceasuri 2
Locuința este un refugiu pe care fiecare și-l face mai comod așa cum poate. Ne putem preocupa de schimbarea sau completarea aspectului său toată viața, după cum ne infuențează lumea din jurul nostru. Cel mai important este să ne simțim în siguranță acasă, să ne detașăm de grijile zilnice și de stresul adus de viața cotidiană. La aceasta contribuie într-o mare măsură și stilul ales pentru locuință, care ar trebui să vină în completarea stilului vostru natural. O mulțime de persoane se simt bine într-un spațiu cu elemente care evocă o atmosferă romantică. Cu siguranță, acestea sunt mai mult pe placul femeilor, dar bărbații ne suportă aceste mici preferințe, așa că ne putem înfrumuseța locuințele prin propria contribuție. Și așa pot apărea mici compromisuri, cum ar fi un ceas cu motive florale în stil vintage, care poate fi plasat deasupra unei polițe folosite pentru depozitarea cărților și a revistelor. Astfel vom combina vremurile demult apuse cu prezentul. CEAS DE PERETE ROSE cu baterii, diametru 30,5 cm

_______________________________________________________________________________________________________

MODEL ALB-ALBASTRU PENTRU O BUCĂTĂRIE TON ÎN TON

Ceasuri 3
Un ceas în alb și albastru solicită aceleași tonuri în preajma sa. I se vor potrivi și o atingere de verde, lemnul natur sau obiectele din răchită, metalul negru și elementele din inox de pe mobilier. Dacă alegeți să păstrați curățenia stilului folosindu-vă de textile în aceeași combinație de culori, impresia totală va fi una foarte plăcută. Componentele accesoriilor se pot completa la nesfârșit prin metoda ton în ton, fără să concureze între ele.

GRĂDINA DE IERBURI AROMATICE DIN BUCĂTĂRIE

Ceasuri 4
Persoanele romantice iubesc obiectele vechi, cu patină, și le place să descopere comori în bazare și magazine în stil vintage. Un spațiu aranjat în stil vintage este plin de obiecte care par că nu se potrivesc la prima privire, dar toate sunt legate de farmecul muncii unor persoane. Imediat ce vă aduceți contribuția la piesele acestea prin reparații sau mici retușuri, veți trăi bucuria descoperirii propriei îndemânări, iar fiecare revenire acasă va fi marcată de entuziasm.

________________________________________________________________________________________________________

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *