Covorase pentru trepte

Coroniţă cu lavandă
26.7.2019
Ierburi aromatice pentru iarnă I / uscare şi sărare
7.8.2019

Scările reprezintă un aspect important din partea de interior a casei, aceasta nu numai din punct de vedere practic. Scările trebuie să aibă o durată de viață lungă, din acest motiv acordăm atenție protecției acestora.

 

Foarte puține părți dintr-o construcție nouă sunt atât de personalizate. Scările trebuie să fie un punct central admirat al spațiilor reprezentative ale construcției, depinde de suma pe care dorim să o investim în construcție. În cazul în care intenționați să procedați la renovarea scărilor, cele mai eficiente sunt plăcile de placare din lemn de esență tare. Dintre cele mai preferate structuri de lemn amintim stejarul, bradul, frasinul cu o durată de viață lungă.

Pentru tratarea finală a treptelor de lemn se folosesc vopsele strălucitoare, uleiuri antialunecare, suprafețe rusticizate. Toate aceste proceduri costă bani, motiv pentru care poate veți dori protecția ulterioară a treptelor dvs. Pentru aceasta există covorașe pentru trepte, sau covorașe pentru scări, care previn deformarea și uzura scărilor și reduc riscul de alunecare la o deplasare mai rapidă. Covorașele pentru trepte sunt adesea prevăzute cu o tivitură de margine care previne destrămarea marginilor. Marginile covorașelor de trepte sunt fortificate cu ajutorul unui profil în forma literei L și pentru fixarea de scări servește suprafața autoadezivă. În cazul murdăririi covorașelor, de cele mai multe ori va fi suficientă o perie mai moale și o soluție cu săpun. Alegerea covorașelor pentru trepte este înlesnită de oferta suprafețelor cu diferite structuri și culori, din care veți putea selecta varianta adecvată.

Covorașele pentru trepte protejează partea solicitată de mijloc a scărilor. Au o formă de semicer sau dreptunghi, fiecare covoraș este prevăzut în partea îndoită cu o margine întărită pentru menținerea formei și protecția mai eficientă a scărilor. Acestea se pot fixa ușor pe suprafețele netede ale scărilor cu ajutorul benzii autoadezive. Unele tipuri de covorașe pentru trepte – cum ar fi Birmingham sau Udinese, sunt căptușite cu tivitură. Covorașele sunt fabricate din polipropilenă sau poliamidă, fie cu bucle marcante sau cusătură. Suprafața covorașelor se curăță ușor, este suficient un detergent clasic pentru o spălare manuală și o perie moale care nu va deteriora suprafața de bucle. În magazine veți putea găsi și suprafețe din fire de păr ale covorașelor, acestea sunt însă mai puțin practice atât pentru curățare cât și pentru deplasare. Acordați prioritate suprafețelor mai dure și rezistente ale covorașelor, care oferă o siguranță mai bună. 

Pe partea dorsală, covorașele pentru trepte sunt prevăzute cu o bandă autoadezivă amplasată pe marginea îndoită. În cazul covorașelor în formă dreptunghiulară veți găsi și alte benzi autoadezive în colțurile suprafeței. La început măsurați poziția de amplasare a covorașelor pentru trepte – puțin mai dificil va fi în cazul unor scări în spirală, unde se recomandă covorașele pentru trepte semicerc. Pentru marcarea poziției folosiți banda de acoperire pentru lucrări de zugrăvire, care va fi ușor îndepărtată după amplasarea covorașului. Pe toată lungimea profilului de protecție a marginii scării se află o substanță adezivă. Dezlipiți banda de protecție și presați bine covorașul pe suprafața marcată. Capacitatea de lipire își va face efectul la scurt timp.

Protecția scărilor noi sau renovarea celor vechi este foarte simplă datorită covorașelor pentru trepte. În multe cazuri acestea vor prelungi durata de viață a scărilor din lemn de esență mai moale, situație în care marginile scărilor sunt cele mai expuse. Covorașele pentru trepte se pretează și pentru spațiile de intrare în care vă deplasați în încălțămintea pentru afară. Covorașele sunt rezistente la o umiditate normală, materialele din care sunt fabricate se uscă rapid în spațiile aerisite în mod clasic. Covorașele pentru trepte nu sunt destinate numai pentru scările din lemn. Vor încălzi și înfrumuseța și scările din beton sau cele placate cu gresie, care au fost și ele uzate de dinții timpului. Verificați dacă, în cazul suprafețelor denivelate, covorașele pentru trepte sunt fixate în mod corespunzător, pentru a beneficia de o siguranță bună. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *