Coroniță de primăvară cu mâțișori

Nori pufoși la tavă
27.3.2020
Hamburgeri de casă
3.4.2020

O coroniță din materiale naturale este la fel de potrivită pentru sărbătorile de primăvară cum este pentru cele de iarnă. O puteți agăța pe ușă, la geam sau să faceți un aranjament pentru masa în jurul căreia vă adunați zi de zi. Aceasta vă va aduce în casă natura care revine la viață.

Faceți rost de materialele de bază, apoi decorați-le după inspirația de moment. Păstrați coji de la ouăle de prepeliță, adunați niște mușchi din grădină, pene sau cumpărați-vă niște decorațiuni simpatice. Dacă, în timpul unei plimbări, o rămurică înflorită de salcie căprească vă va mângâia pe obraz, luați-vă pentru acasă câteva nuiele scurte. De obicei nu mă lasă inima să iau din rămurelele tinere din natură, așa că le cumpăr de la florărie. Important este să fie proaspete, moi și flexibile.

Ador decorațiunile cu mâțișori de salcie căprească! Mâțișorii – cum li se spune în popor, înfloresc în apă, deci dacă vreți să rămână așa cum sunt, mici și păroși, trebuie păstrați fără apă. Nuielele se usucă după cum sunt modelate, iar decorațiunile în care le veți folosi vă vor bucura pentru mult timp.

Pentru porțile care nu sunt foarte expuse puteți opta și pentru coronițe artificiale, care rezistă mai bine în diferite condiții climatice. În mod ideal, le puteți decora cu câteva rămurele din grădină, ca să vă bucurați de imaginea lor de fiecare dată când reveniți acasă.

MATERIALE NECESARE PENTRU CORONIȚĂ

Această coroniță nu este ceva complicat, deoarece nu am folosit decât câteva crenguțe cu mâțișori. Păstrați-vă așadar ideea și pregătiți-vă un corp al coroniței din alte materiale. Pregătiți-vă următoarele:

·        un corp de bază din mlădițe de viță de vie

·        crenguțe proaspete de salcie căprească (mâțișori)

·        sârmă de legat

·        sfoară

·        o foarfecă de grădină

 

MAI ÎNTÂI FIXAȚI MÂȚIȘORII

Scurtați crenguțele de salcie căprească la lungimea necesară. Luați o crenguță, înfigeți un capăt în corpul coroniței și suciți-o către dreapta. Adăugați următoarea crenguță lângă prima și procedați în același fel. Fixați fiecare segment cu sfoară. Crenguțele sunt flexibile și vor încerca să se sustragă direcției dictate de mâinile Dvs.  Eu, cel puțin, am întâmpinat puțină rezistență din partea acestora.

PREGĂTIȚI-VĂ ALTE DECORAȚIUNI

Am lăsat la uscat pentru două zile coronița cu crenguțele bine fixate cu sârmă. Atunci când sunt ținute la căldură, crenguțele își pierd repede flexibilitatea, iar mai târziu veți putea continua fără probleme cu decorarea coroniței. Între timp, aveți timp suficient să vă gândiți la modul în care doriți să completați decorația. Puteți păstra coronița naturală, puteți adăuga culori și ouă în culori pastel, mici jucării, panglici, pe scurt, orice vă place. Eu am păstrat coronița cât mai naturală și mi-am pregătit niște mușchi și oușoare de prepeliță golite. După ce s-au uscat crenguțele, scoateți sârma și sfoara cu care ați fixat coronița.

VARIANTĂ DECOR ÎN FORMA UNUI CUIB

Acoperiți toate legăturile cu mușchi. Cu ajutorul foarfecei, introduceți-l prin împletitură, astfel va fi bine fixat. Așezați coronița pe o farfurie și umpleți partea din mijloc cu oușoare, ca pe un cuib. Adăugați două păsărele mici albe și gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *