Coroniţă de Advent reinventată

Calendar de Advent
27.11.2018
Nuci cu trei umpluturi
6.12.2018

Am păstrat de-a lungul anilor tradiţia aprinderii lumânărilor pe coroana de Advent. În fiecare an am o coroniţă de o frumuseţe poetică, însă de această data vreau să încerc ceva nou. Decoraţia obişnuită a coroniţei din crenguţe de brad este formată din patru lumânări de înălţimi diferite. Voi păstra acest simbol, însă de această dată voi pune lumânările în pahare cu picior pentru vin roşu. 

Voi asigura stabilitatea bazei cu o mulţime de nuci şi voi plasa întregul aranjament în mijlocul unei tăvi rustice. Lumânările vor fi în siguranţă, iar în tavă vom adăuga pe parcursul întregii perioade alune, mere şi mandarine sau orice alte gustări pe care le vom savura cu plăcere. Şi numărătoarea inversă a celor patru săptămâni până la Ajunul Crăciunului poate începe.

DE CE AVEŢI NEVOIE

În mod sigur aveţi acasă o tavă sau un platou care se va potrivi ca bază pentru aranjamentul dvs. de Advent. Trebuie să ţineţi cont de faptul că va trebui manipulat pe parcursul întregii perioade, aşa că trebuie să creaţi aranjamentul ca pe o insuliţă sigură. Pe lângă tavă mai pregătiţi următoarele:

  • 4 pahare robuste pentru vin roşu
  • 4 lumânări de culoarea vinului, preferabil metalizată
  • o cantitate mai mare de nuci
  • alune mărunte şi materiale naturale poleite cu bronz
  • 8 steluţe albe cu sclipici
  • nisip decorativ alb
  • 0,5 m panglică de rafie argintie, de 4 cm lăţime

Umpleţi paharele cu un strat de cel puţin 2 cm grosime cu nisip decorativ şi fixaţi bine lumânările în acesta. Nisipul va fixa bine lumânările groase. Dacă mai târziu se va scurge ceară pe nisip, o veţi putea îndepărta uşor pentru a păstra imaginea imaculată a aranjamentului. Plasaţi paharele în centrul tăvii formând un romb ale cărui colţuri sunt îndreptate spre două colţuri opuse ale tăvii. Sau aşa cum vă place mai mult. Acoperiţi bine toată tava cu nuci. Puteţi adăuga materiale naturale poleite cu bronz (vopsite în prealabil pe un ziar), panglici de rafie formate în funde – sau orice vă place sau consideraţi că se potriveşte pe tavă. Finisaţi aranjamentul cu steluţe strălucitoare. Alegeţi pentru lumânări pahare robuste, cu gura largă. Paharele înguste ar putea pocni din cauza căldurii. În orice caz, trebuie să aveţi în vedere în primul rând siguranţa aranjamentului dvs. de Advent.

Încă un mic sfat. Dacă puneţi mere în tavă, aveţi grijă ca acestea să nu atingă elementele poleite cu bronz sau decoraţiunile cu sclipici. Nucile nu vor păţi nimic, însă tot ce poate fi mâncat trebuie să fie sigur pentru consum, aşa că pentru alimente se recomandă alte decoraţiuni. De exemplu feliuţe uscate de portocală, batoane de scorţişoară sau crenguţe de brad. Aşa le puteţi savura în linişte în lumina discretă a lumânărilor.

Comments are closed.