Clătite la cuptor cu căpșuni și cremă de cocos

Sirop de vară din trandafiri și lavandă
13.7.2020
Prosoape colorate pentru baie și plajă
22.7.2020

Sezonul căpșunilor încă nu s-a terminat și ne oferă atât fructe proaspete și aromate, cât și multe posibilități de preparare unor deserturi delicioase de vacanță.

 

Tava plină cu clătite într-un sos fin de cocos face parte dintre tipurile de mâncare pe care ni le vom aminti cu plăcere mai târziu, când vom avea parte de mai puține fructe proaspete. Și acest desert este diferit de găluștele cu fructe, care pot fi savurate și cu fructe conservate. Dacă aveți cumva un aparat electric de făcut clătite, veți putea pregăti acest desert extrem de repede, deoarece coacerea durează doar în jur de 20 de minute.

Pentru coacerea clătitelor, a sufleurilor cu prune și caise și a prăjiturilor cu albuș bătut deasupra prefer tăvile din sticlă borosilicată. La prima vedere, acestea par casante, însă dacă respectați câteva sfaturi de întreținere, vor rezista zeci de ani. Mâncarea servită direct în ele are un aspect foarte frumos și o puteți pune direct pe masă. Sticla păstrează căldura, așa că vă puteți bucura de tava plină cu bunătăți și la mesele servite sub cerul liber.

 

În e-shopul nostru puteți găsi o gamă variată de tăvi și forme de copt. Acestea din urmă și tăvile joase sunt potrivite pentru coacerea checurilor și tartelor, pentru prepararea pastelor la cuptor, a sufleurilor de legume, etc., iar dacă alegeți o tavă înaltă cu capac, vei putea găti la cuptor carne de pasăre, fripturi sau alte feluri delicioase de mâncare.

Preparare: 1 oră * Cantitate: 4 porții

·        8 clătite mari, cu diametrul de 27 cm

·        ½ borcan mai mare gem de căpșuni

·        500 g căpșuni spălate și feliate în felii mai groase

·        unt pentru ungerea tăvii

·        3 gălbenușe

·        2 linguri zahăr pudră

·        250 g mascarpone la temperatura camerei

·        3 linguri cocos ras

·        frunzulițe proaspete de roiniță pentru decorat

 

1. Pregătiți clătitele confom rețetei preferate, ungeți fiecare clătită cu gem de căpșuni și acoperiți-o cu feliuțe de căpșuni – puneți câteva căpșuni deoparte, pentru decor. Împăturiți în 4 fiecare clătită.

2. Ungeți tava cu unt și aranjați clătitele împăturite începând dintr-un colț al tăvii, astfel încât să se suprapună parțial. Încingeți cuptorul la 175 °C.

3. Amestecați gălbenușele cu 2 linguri de zahăr pudră și bateți-le până când obțineți o spumă de culoare deschisă. Adăugați mascarpone, 2 linguri de cocos și bateți manual cu un tel. Distribuiți crema deasupra clătitelor cu o lingură.

4. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptor pentru 15 minute, apoi scoateți folia și dați la cuptor pentru încă 5-6 minute, până când crema se întărește.

5. Decorați suprafața cu restul de căpșuni, fulgi de cocos și frunze proaspete de roiniță.  Serviți clătitele cât sunt calde.

Aceste tăvi sunt produse din sticlă borosilicată, care este foarte rezistentă la temperaturi înalte și la deteriorarea mecanică. Sticla nu poate fi zgâriată și nu reține mirosul mâncării. Vasele de acest tip se spală foarte ușor, este suficient să fie lăsate puțin umplute cu apă, pentru ca resturile să se înmoaie, apoi pot fi puse în mașina de spălat. Clătitele vor avea un aspect extrem de tentant în tava de sticlă. Aranjați-le pe un strat de unt, apoi pregătiți crema de cocos...

...veți obține multă cremă de cocos, așa că aveți suficientă și pentru o cantitate mai mare de clătite decât am pregătit eu. Cocosul va scoate și mai bine în evidență gustul căpșunilor, dar dacă nu vă place, eliminați-l din rețetă și presărați alune tocate sau fulgi de migdale pe fiecare porție.

Imediat ce crema pufoasă începe să se întărească în cuptor, puteți scoate tava. Lăsați-le să se odihnească pentru 5 minute și puteți pune porțiile în farfurii.

Vasele din sticlă borosilicată pot fi folosite în cuptoarele electrice și în cele cu gaz, în cuptorul cu microunde și pe plitele electrice. De asemenea, mâncarea poate fi păstrată în ele atât la frigider, cât și la congelator. Tăvile rezistă la temperaturi de la -50 până la + 500 °C. Dacă nu le expuneți la diferențe bruște de temperatură, vă veți bucura de ele timp de mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *