Candele – acvariu cu miros de mare

Sirop de cimbru pentru cocktailuri de vară
27.8.2019
Borcane moderne pline de verdeață
4.9.2019

Dacă faceţi parte din categoria aceea de oameni care îşi aduc din fiecare vacanţă pietricele, nisip, bucăţele de beţe sau cochilii aduse de valuri de la toate creaturile posibile ale mării, atunci sigur veţi dori să le şi expuneţi acasă, ca să vă aducă aminte de locurile unde v-aţi simţit atât de bine. 

Atunci când ţin în palmă o scoică alburie mirosind a mare şi sare, am sentimentul că mi-am luat acasă o bucăţică din acea briză sănătoasă a mării. Şi atunci când degetele mele se joacă cu ea, simt sub picioare nisipul moale şi sunt înapoi pe plaja fierbinte. Cantitatea de scoici adunate şi cumpărate va fi un material superb pentru multe creaţii artistice. Poate că datorită amintirilor frumoase mi-a venit ideea acestor candele acvatice minunate.

Veţi avea nevoie doar de un cilindru din sticlă şi de un pahar sau un castronel adânc, care să se prindă de gura acestuia. În casa noastră, mereu avem câte ceva în cilindrele de sticlă, vă recomand să vă cumpăraţi câteva. Sunt bune pentru flori de grădină, materiale naturale, pentru aranjamente din flori artificiale. Mi-a venit ideea să suspend un pahar cu o lumânare pe cilindrul de sticlă. Spaţiul care rămâne sub pahar va fi sigur şi delimitat şi îl veţi putea folosi aşa cum vă doriţi. Nu, nu avem apă acolo – nici nu este nevoie de ea. Nisipul şi scoicile arată superb oricum.

Puteţi pune orice în candelă. Puteţi umple spaţiul liber cu lavandă uscată, pietricele, alune de pădure, depinde doar de fantezia Dvs. şi de ce beculeţ vi se mai aprinde sub pălărie…

DE CE AVEŢI NEVOIE

Candela poate fi oricât de mare; important este doar ca paharele de formă conică (de mărimea paharelor de whisky) să rămână suspendate pe gura cilindrului. Pentru comparaţie, dau dimensiunile cilindrului pe care l-am avut eu la dispoziţie. Pregătiţi-vă următoarele:

• cilindru cu diametrul de 9 cm şi înălţimea de minim 15 cm

• pahar pentru lumânare cu acelaşi diametru de 9 cm şi înălţimea de 7-8 cm

• lumânare pastilă

• nisip de mare sau de acvariu

• pietricele mărunte

• un pumn de cochilii şi scoici, o cochilie de arici de mare ş.a.

• bucăţele de plante care nu se ofilesc (de ex, din cactus, plante suculente ş.a.)

 

ACVARII

Din păcate, în cilindre nu încap foarte multe. Am pus nisip pe fundul acestora – puteţi folosi şi pietricele mici, naturale sau decorative, pe care le găsiţi în magazinele cu articole de făcut cadou sau la florării. Apoi doar aranjaţi materialele pe care le aveţi la dispoziţie. Rotiţi cilindrul în timp ce aranjaţi materialele, pentru ca aranjamentul să arate frumos din orice unghi. Plantele pe care le-am folosit sunt dintr-un cactus mai ciudat. Se găseşte în natură şi se numeşte Rhipsalis. La final, puneţi lumânarea aprinsă în paharul conic şi închideţi cilindrul.

 

CANDELA ESTE GATA

Cu cât este mai înalt cilindrul, cu atât mai multe piese intră în el. Este minunat şi că paharul de deasupra închide cilindrul şi aranjamentul nu se va prăfui. Aranjamentul va rezista mult în aceeaşi stare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *