Candelă cu floricele de hortensie

Saltelele de pat – întreținere și curățare
25.8.2021
Biscuiți prăfuiți cu lavandă
2.9.2021

Dacă aveți ocazia să luați de undeva o floare de hortensie, nu ezitați să o faceți. Acestea încă ne bucură cu florile mari și culorile frumoase și sunt excelente pentru crearea unor decorațiuni frumoase.

Poate că ați ținut cândva în mână o floare presată dintr-un album vechi. Este incredibil cât de mulți ani se pot păstra plantele fragile care se presau înainte pentru ierbare. Este păcat că acest obicei a cam dispărut. Dar puteți încerca presarea folosindu-vă de tehnicile mai noi. Frunzulițele, trifoii cu patru foi, florile de mac fragile sau petalele delicate de trandafir pot fi incluse în activitățile de creație în cel mai frumos mod prin scrapbooking (modul preferat de creare a felicitărilor, a albumelor foto și a micilor creații din hârtie). Și, așa cum am aflat de curând, pot deveni și decorațiuni pentru suprafețe din sticlă. Ba chiar rezistă atât de bine, încât am și reușit să spăl candelele de câteva ori – bineînțeles, pe dinăuntru.

A sosit perioada când zilele se scurtează simțitor și, implicit, perioada în care încep din nou să folosesc lumânările pastilă. Imediat ce se înserează, le aprind în fiecare colțișor, dar, pentru că siguranța este cea mai importantă, ar fi bine să apelăm la un pahar de orice fel pentru a le securiza. Dacă este un pahar frumos, se merită să investiți câteva momente pentru a crea un decor floral romantic...

Nu uitați să aruncați o privire și în secțiunea de Lumânări și sfeșnice din magazinul nostru, unde puteți alege pentru casa dumneavoastră produse cu arome naturale.

MATERIALE NECESARE ENTRU DECORAREA CANDELEI

În primul rând, trebuie să presați câteva floricele dintr-o floare de hortensie. De obicei, o floare are atât de multe, încât nici nu se va cunoaște dacă îi lipsesc 10-15 floricele. Puteți usca și restul florii pentru alte aranjamente. Pregătiți-vă următoarele pentru candelă:

  • un pahar sau un borcan care vă place – eu am folosit un borcan clasic
  • cam 15 floricele de hortensie
  • 4 prosoape de hârtie
  • 2 reviste mai groase
  • lipici potrivit pentru sticlă
  • o lumânare pastilă

Tăiați codițele floricelelor și distribuiți-le pe suprafața unui prosop de hârtie. Acoperiți-le cu alt prosop și introduceți totul în revista groasă. Adăugați câteva cărți peste revistă și lăsați florile la presat în jur de o săptămână. Când le verificați, veți constata că foile revistei vor fi ușor umede – florile elimină apa în procesul de uscare. Mutați floricelele în alte prosoape de bucătărie și repetați procesul. După câteva zile, floricelele vor fi uscate și perfect drepte. Dacă le scoateți mai devreme, se pot ondula ușor la contactul cu aerul. În fotografie puteți vedea prima fază a uscării, când florile încă nu sunt perfect uscate. Iar dacă le lăsați prea mult la uscat, este posibil ca florile să se rupă. Așa că încercați să găsiți momentul potrivit dintre cele două extreme :o)

FLORICELELE PRESATE SE LIPESC PE STICLĂ

Degresați bine borcanul sau paharul și clătiți-l cu apă, apoi lăsați-l să se usuce bine. Lipiți treptat floricelele presate pe pereții borcanului. Aplicați puțin lipici cu degetele pe dosul fiecărei floricele și presați-o bine pe suprafața borcanului. În momentul în care floricelele se usucă, încep să-și schimbe culorile și capătă nuanțe nostalgice.

TIMPUL ÎMPRUMUTĂ FLORILOR NUANȚE DE PERGAMENT VECHI

Floricelele sunt fragile și se lipesc perfect pe suprafața sticlei. Aș putea chiar să spun că devin parte din ea. Când veți dori să dezlipiți florile de pe sticlă, scufundați-o în apă caldă și îndepărtați floricelele și lipiciul cu ajutorul unui burețel. Însă până atunci, decorul va rezista fără probleme.

Atunci când veți privi prin candela cu o lumânare aprinsă în ea, veți avea parte de cel mai frumos efect, deoarece toate detaliile floricelelor vor fi perfect vizibile. Natura este incredibil de frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *