Brioșe cu roșii uscate

Pâine cu dovlecei și ierburi aromatice
18.8.2021
Saltelele de pat – întreținere și curățare
25.8.2021

Mini-cozonăceii de origine americană denumiți „brioșe” se bucură și la noi de o mare popularitate. Prepararea lor este ușoară și există o multitudine de rețete pentru ele, atât dulci, cât și sărate. Să vă arăt cum puteți pregăti o cină pe cât de rapidă și ușoară, pe atât de gustoasă...

Mi se pare că, în țara noastră, cozonacii au fost mereu la putere. Mă refer la cei clasici, care ne fac inima să tresalte de bucurie, pentru care păstrăm rețete vechi din familie și tăvile bunicii. Să coci un cozonac nu este deloc ușor, dar noi știm cum se face, așa că îi pregătim cu mândrie de fiecare dată. Dar și mai modernele brioșe ne sunt simpatice. Porțiile mici de aluat dozate în forme speciale din silicon sau în adânciturile tăvilor speciale se coc perfect și se scot ușor din forma folosită.

Aluaturile pentru brioșe sunt moi, pufoase și consistente și ne suprind cu o varietate incredibilă de ingrediente. În special brioșele sărate. În acestea întâlnim deseori ciuperci, legume, bucățele de carne, ierburi aromate și umpluturi din spanac sau carne. Se coc de fiecare dată și nu pun mari probleme. Puteți experimenta până când găsiți gustul preferat.

Pregătire: 30 de minute + coacere * Numărul de bucăți depinde de mărimea formelor

  • 2 căni făină 550
  • 2 lingurițe praf de copt bio
  • ½ linguriță sare
  • 2 ouă
  • 1 cană iaurt grecesc fără arome
  • 1⁄3 cană ulei de măsline
  • 2 fire de ceapă verde tocate
  • 100 g bacon tăiat în bucățele mici
  • 5 roșii uscate la soare, tăiate în bucățele
  • nucșoară proaspăt rasă
  • piper proaspăt măcinat
  1. Încingeți cuptorul la 185 °C și pulverizați ulei pe forme. Dacă folosiți forme separate, așezați-le pe o tavă tare.
  2. Pregătiți-vă două castroane. În cel mai mare puneți făina cernută și amestecați în ea praful de copt și sarea. În cel de-al doilea castron, bateți ouăle cu un tel, adăugați iaurtul și uleiul de măsline. Turnați amestecul lichid în primul castron, adăugați ceapa verde, bacon-ul, roșiile tocate și condimentele. Amestecați totul până la omogenizare și distribuiți aluatul în mod egal în toate formele.
  3. Pulverizați puțin ulei peste fiecare brioșă după ce ați nivelat-o și introduceți tava în cuptorul încins pentru 30-35 de minute. Scoateți brioșele din forme și serviți-le calde.

Poate părea că avem nevoie de o mulțime de ingrediente, dar pe majoritatea le aveți deja în frigider, așa că pregătirile nu sunt solicitante. Evidențiez două ingrediente importante, și anume nucșoara, care este pur și simplu minunată și, bineînțeles, roșiile uscate. La această rețetă folosesc roșii uscate liber la soare, adică fără zeamă. Așa cum știți, în toate fructele și legumele uscate se concentrează gustul și exact aceasta urmărim – un gust pronunțat. Bineînțeles că puteți folosi și roșii în ulei de măsline, dar gustul lor îl va acoperi pe cel al altor ingrediente, iar rezultatul va fi unul diferit.

Folosesc forme mari pentru brioșele cu roșii, ca să obțin brioșe mari. Dar puteți folosi orice tip de forme aveți acasă. Copii preferă brioșele mici, din forme de 4,5-5 cm diametru, formele clasice au cam 7 cm și sunt potrivite și pentru cupcakes, iar cele mari au în jur de 9 cm. Dacă vă place să consumați brioșe la micul dejun, recomand tava cu adâncituri. Nu este ușor să umpleți coșulețele mici, care se mișcă pe tavă. Formele separate sunt ideale pentru o mulțime de utilizări în bucătărie – puteți congela orice în ele (suc de fructe, ierburi aromatice), puteți pune în ele porții mici de aluaturi rămase de la alte prăjituri, dar și pentru coacerea unor umpluturi. Dacă le folosiți la multe prăjituri, puteți să vă cumpărați coșulețe colorate din hârtie pentru brioșe, care arată ca niște fustițe de balet. Brioșele capătă o formă frumoasă în ele și arată și mai apetisant.

Cu siguranță nu veți pierde prin casă formele pentru brioșe. Este vorba despre cele mai ușor de depozitat lucruri din bucătărie și veți vedea că le veți găsi o mulțime de utilizări. Și copiilor le va face plăcere să se implice în special în coacerea brioșelor dulci. Îmbinați utilul cu plăcutul și bucurați-vă împreună de rezultat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *