Aranjament de advent pe platou supraetajat / trenduri de sărbători

Prăjitură cu veveriţe
19.11.2019
Paté de sărbătoare cu cimbru
26.11.2019

Aveţi pe acasă un platou supraetajat? Înainte să vă gândiţi la prăjiturelele de Crăciun cu aromă de vanilie cu care îl veţi umple, puteţi crea un aranjament de Advent cu lumânări tip pastilă şi o mulţime de alte mici decoraţiuni.

Nici nu mi-am dat seama cum a trecut vremea şi în curând vine prima duminică de Advent! În popor este denumită “de fier”, însă v-o puteţi lumina cu scânteierile timide ale câtorva decoraţiuni şi cu mica flacără a primei lumânări, care dă startul numărătorii inverse a zilelor până la Crăciun… Pentru această coroniţă de Advent veţi avea nevoie de un platou supreatajat, câteva globuri şi de lumânări pastile obişnuite. Am fixat bine lumânările în nisip decorativ şi pietricele de sticlă, care au delimitat bine spaţiul fiecăreia dintre ele. 

MATERIALE NECESARE

Baza aranjamentului o constituie platoul supraetajat. Acesta este destul de spaţios, aşa că veţi avea nevoie de mai multe decoraţiuni. Bineînţeles, puteţi folosi rămurele de pin argintiu sau decoraţiuni artificiale vopsite în avans cu un spray cu vopsea albă sau argintie. Pregătiţi-vă următoarele:

un platou supraetajat cu farfurii din sticlă

5-6 globuri mari

o cutiuţă cu decoraţiuni mărunte din sticlă în culori pastelate

un pahar cu biluţe colorate de sticlă

un pahar cu decoraţiuni transparente din sticlă – tip pietricele

nisip decorativ alb

4 lumânări tip pastilă în culori asortate cu restul decoraţiunilor

 

ETAJUL SUPERIOR DEVINE CANDELA

Umpleţi farfuria de sus cu nisip decorativ şi introduceţi în acesta cele 4 lumânări. Alegeţi culoarea albă sau orice altă culoare pastelată. M-am gândit destul de mult pe care să le aleg, însă ambele variante sunt frumoase. Umpleţi spaţiul dintre lumânări cu bucăţele robuste de decoraţiuni din sticlă. Distribuiţi în mod echilibrat greutatea pe farfurie, ca să evitaţi deteriorarea platoului. Umpleţi etajul inferior cu decoraţiuni sau cu fructe şi dulciuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *