5 reguli pentru un somn liniștit

Înghețată îndrăgostită
8.2.2021
Pătrate ninse cu cocos
17.2.2021

Știți de ce are nevoie dormitorul dumneavoastră pentru un somn odihnitor? Nevoile noastre sunt destul de simple. Este suficient să avem intimitate, liniște, întuneric, aer curat și un sentiment de căldură.

 

Totuși, atunci când amenajăm dormitorul apar o mulțime de întrebări și, pentru îndeplinirea fiecărei solicitări, vă așteaptă o mulțime de sarcini. În acest caz, este mai bine să acționați rațional și să nu vă grăbiți. Este important să vă amenajați un spațiu liniștit, care să vă primească într-o îmbrățișare confortabilă la finalul fiecărei zile.

Dormitorul nu trebuie să fie auster, dar până la urmă, nu aveți nevoie de multe obiecte acolo. Este important ca toate suprafețele, textilele și jucăriile rătăcite să se întoarcă în dulap sau în comode înainte de ora de somn, pentru a păstra ordinea în jurul „spațiului de dormit” (al patului). Tot mai des întâlnim dormitoare multifuncționale, în care se află un colț amenajat pentru muncă, o mașină de cusut sau o bibliotecă pe care se așează praful. Iar acestea nu împiedică spațiul să-și servească scopul. Spațiul de dormit poate fi despărțit de restul camerei printr-un paravan parțial sau total, de un panou cu o oglindă mare sau altele. Iar de curățenie vă puteți ocupa rapid cu ajutorul unul aspirator tijă 2 în 1, pe care îl aveți mereu la îndemână.

Atunci când vă achiziționați lenjerii sau perne și pilote noi, luați în considerare cerințele acestora de întreținere. În ziua de astăzi, cam toate materialele textile și umpluturile pot fi spălate ușor la mașină și astfel pot fi menținute ușor într-o condiție foarte bună. Dacă nu aveți suficient spațiu, alegeți pilotele cu două fețe tip Dual Feel potrivite pentru orice anotimp, partea din microfibră răcoroasă având rolul de a îndepărta căldura în exces, în timp ce partea cu blăniță încălzește perfect. Vă oferim cu drag o mulțime de sfaturi în e-shopul nostru, deDoma, pentru a vă alege produsele potrivite nevoilor dumneavoastră.


Dormitor 2

ÎNTUNERIC PERFECT

pentru un somn neîntrerupt și pe timp de zi

Un somn de calitate de cel puțin 7 ore ne ajută să scăpăm de oboseală și să ne pregătim pentru o nouă zi. Lipsa de somn poate fi cauzată de o producție redusă de melatonină – hormonul somnului, care are un impact mare asupra stării întregului nostru organism. Nivelul acestuia în sânge ar trebui, în mod normal, să crească după lăsarea întunericului, culminând în jurul miezului nopții, cu scopul de a susține somnul. Dacă nu avem suficient, vom suferi din cauza lipsei de somn și a oboselii accentuate. Fiecare dintre noi care are nevoie să doarmă în timpul zilei, când afară este multă lumină, ar trebui să-și procure pentru dormitor niște draperii speciale de tip blackout, care, pe lângă faptul că împiedică pătrunderea luminii în proporție de 90 %, acționează și ca izolație termică. Stratul special al draperiilor vă ajută să mențineți o temperatură plăcută în cameră pe timp de vară, iar în timpul iernii împiedică pătrunderea curenților de aer rece: DRAPERII BLACKOUT AMELIA, 140 × 245 cm, 100% poliester, disponibile în 9 nuanțe.

Dormitor 3

CĂLDURĂ LINIȘTITOARE

detensionează și grăbește venirea somnului

Chiar dacă temperatura ideală din dormitor ar trebui să fie între 17-20 °C, căldura de sub plapumă are valori cu totul diferite. Pilota, pătura sau plapuma vă vor asigura nivelul optim de căldură necesar. Acestea au rolul de a vă încălzi, de a relaxa mușchii tensionați și de a aduce o stare plăcută. Dimpotrivă – prea multă căldură poate cauza trezirea frecventă în timpul nopții. Încercați pilotele Dual Feel, cu două fețe diferite. Imitația de blăniță vă va încălzi imediat, în timp ce microfibra răcoroasă vă asigură un somn lipsit de transpirație chiar și în mijlocul verii: SET CU BLĂNIȚĂ ESTELLA DUAL FEEL.

Dormitor 4

RELAXARE CU LUMINI COLORATE ȘI AROME NATURALE

contribuie la umidificarea aerului

Momentele dinaintea somnului contribuie mult la calitatea acestuia. Înainte de somn, evitați lumina ecranelor și alegeți mai bine o carte sau câteva minute de meditație. Ambele vor fi însoțite perfect de un difuzor de arome cu lumini liniștitoare. Pentru ca acesta să funcționeze fără probleme și pentru a-i păstra caracteristicile benefice pentru sănătate, asigurați-vă că îl curățați regulat. Uleiurile pot lăsa urme lipicioase în urma lor, care, după o perioadă, pot elibera în atmosferă substanțe nocive. Curățarea regulată va asigura o durată mai lungă de viață a aparatului, dar, înainte de toate, un aer respirabil cu o aromă plăcută, fără un nas înfundat în timpul nopții: DIFUZOR DE AROME CU ILUMINARE LED.

Detergent-1

CURĂȚENIE ȘI UN MIROS PLĂCUT

cu ajutorul detergentului de casă
Dormitor 6

ORDINE UȘOR DE MENȚINUT

cu ajutorul lenjeriilor care nu se șifonează, a pilotelor cu blăniță și a cuverturilor elegante_

Este vorba chiar de textilele care ocupă cea mai mare parte a dormitorului și care ne solicită atenția neîncetat. Lăsați patul să se aerisească bine, apoi acoperiți-l foarte repede cu o cuvertură elegantă. Aceasta va ascunde lenjeria șifonată și dă camerei un aspect ordonat și îngrijit. În secțiunea de lenjerii veți găsi de asemenea o mulțime de noutăți care vă vor face munca mai ușoară – printre primele sunt chiar pilotele cu blăniță deja amintite, care nu trebuie îmbrăcate în lenjerie și se spală în întregime (ceea ce este foarte practic), apoi, pentru perioada de iarnă, aceste lenjerii de pat din micropluș, care nu se șifinează deloc și nu trebuie călcate. Microflanelul fin pieptănat vă va oferi seara cea mai plăcută îmbrățișare pe care v-o puteți închipui: LENJERIE OIȚE, microflanel, față de pernă 70 × 90 cm și cearceaf pilotă 140 × 200 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *