4 ponturi de iluminat discret de toamnă – de acasă sau din magazin

Prăjitură cu mere și smântână în formă de copt ceramică
8.10.2020
Ce e nou prin camera de zi?
15.10.2020

Candelele și lumânările se află printre darurile binevenite oricând, fiind potrivite în orice casă pentru crearea unor momente romantice sau relaxate, pe care ni le putem dărui tot mai des odată cu scurtarea zilelor.

 

Vă puteți face singuri acasă mai multe feluri de candele sau sfeșnice simple. Nu aveți nevoie de nimic ieșit din comun. În multe dintre situațiile când vă faceți acasă propriile decorațiuni, aveți ocazia să reciclați – nu ezitați să folosiți un pahar sau un borcan cu o formă interesantă rămas de la altceva, adunați materii prime naturale, căutați perluțe, sârmă, pompoane, hârtie colorată și o foarfecă. Însă trebuie să țineți mereu cont că, în final, este vorba despre foc deschis, cu care nu este deloc de glumit în caz de neatenție.

 

Cele mai sigure sunt lumânările închise în candele, care se găsesc în nenumărate forme și culori. Și paharele înalte cu lumânări pastile mici au un efect frumos, iar suprafața sticlei poate fi decorată în multe feluri interesante. Puteți alege pentru orice spațiu și instalații electrice cu luminițe cu sau fără baterii, veți descoperi că sunt foarte ușor de plasat în ambient. Lăsați-vă imaginația să zburde și creați-vă un colțișor cu o natură moartă care va atrage atenția fiecărei persoane ce vă va trece pragul.

 

Odată cu sosirea nopților mai răcoroase, vom simți tot mai des nevoia de a ne retrage în căldura căminelor noastre. Prin iluminatul ambiental veți sublinia atmosfera confortabilă care vă îmbie la momente de relaxare.

Lumânările decorate cu perluțe vor fi gata foarte repede. Depinde totuși dacă aveți materialele necesare la îndemână. Obțineți astfel și mici cadouri cu ajutorul cărora puteți face cuiva o bucurie. Lumânările albe clasice sau cele colorate pot fi înveselite într-un mod asemănător, împletind printre firele de sârmă și cele mai diferite materiale naturale – în această perioadă puteți folosi măceșe sau vâsc, care începe să capete culoare. Acordați-vă după posibilități mici momente libere sau de odihnă, când nu trebuie să faceți nimic. Doar să vă relaxați la lumina lumânărilor...

Ideile rapide sunt cele mai bune. Eventual aceasta, perfectă pentru momentele când pregătiți o seară specială, cu pahare de vin pe masă. Adăugați două pahare în plus și creați din ele lămpițe luminoase. Aveți nevoie de hârtie transparentă cu model, pe care o găsiți la secțiunea de bricolaj din orice supermarket, de o foarfecă și de puțin lipici. Pentru abajur trebuie să faceți doar un cornet mai înalt. Introduceți lumânarea pastilă în pahar și așezați abajurul peste acesta. Atenție la deschidere, aceasta trebuie să fie suficient de largă, pentru ca abajurul să nu se încălzească prea mult de la flacăra lumânării.

În fiecare an aștept cu nerăbdare recolta de dovlecei decorativi. De multe ori, aceștia rezistă frumos în casă până în primăvara următoare. Obișnuiesc să sculptez mici candele decorative simple din doi-trei dovlecei. Bineînțeles că astfel se scurtează mult durata de viață a dovleceilor, dar micile sfeșnice sunt romantice și aduc o atmosferă misteriasă, deci se merită să le folosiți astfel. Alegeți dovlecei stabili, care stau fix pe suprafețele drepte. Chiar și așa, este bine să le țineți pe o farfurie ceramică, pentru eventualele scurgeri de ceară. Și, bineînțeles, nu lăsați niciodată lumânările aprinse nesupravegheate.

Atunci când am scris despre culoarea anului 2020, am găsit și această instalație romantică în stil oriental. Această decorațiune conferă căldură oricărui spațiu, indiferent cât de auster este. Beculețele LED ascunse în felinarele mici și frumos lucrate au o lumină suficient de puternică încât să se vadă și pe timp de zi. Totuși, abia pe seară arată cu adevărat  superb. Dacă le găsiți loc în dormitor, pot înlocui cu succes lumina ambientală. Instalația are lungimea de 165 cm și poate fi folosită pentru a împodobi orice, de la un aranjament floral, până la un spațiu gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *