Perdele finisate pe dimensiuni standard

Impletitura din mac rapida
12.8.2018

Daca ati cusut vreodata perdele, stiti cat de neplacuta poate fi aceasta munca. Masina de cusut intra in ochiurile acestora si leaga firele numai cand este reglata perfect.

Ce placere va va face sa cumparati perdele finisate, pe care le doar le intindeti si le agatati la geam! Desigur, presupunand ca dimensiunile lor se potrivesc ferestrelor. Insa perdelele se vor adapta celor mai comune dimensiuni fara probleme.

In orice caz, studiati oferta de perdele pe e-shopul nostru, pentru ca avem nu doar o serie de forme diferite,  dar si multe modele cu dantela Jacquard. De asemenea, va oferim perdele cu dimensiuni care corespund peretelui cu usa spre balcon. Asa ca luati metrul in mana si haideti sa va alegeti ce se potriveste casei dumneavoastra.

001_Karolina
  • Daca aveti nevoie de intimitate, atunci este timpul sa cumparati perdele pentru ferestrele dvs. Delimiteaza spatiul intim de imprejurimi, creaza un interior relaxat si un sentiment de curatenie.

 

  • In primul rand, trebuie sa luati in considerare dimensiunile potrivite. Lungimea perdelei pana la sol ar trebui sa se termine la 1-2 cm de la podea. Latimea perdelei ar trebui sa depaseasca fereastra, acoperind ambele laturi ale peretelui de langa aceasta. Altfel, fereastra va arata mai mica decat este. De asemenea, aveti nevoie de acest spatiu pentru a avea unde sa trageti perdeaua. In trecut se spunea ca perdeaua protejeaza fereastra ca o armura. La perdea trebuie adaptata si lungimea tijei de agatare, care va asigura si suprapunerea draperiilor. Lungimea trebuie sa includa aproximativ 20-30 cm pe fiecare parte a ferestrei. Daca pe langa ferestre nu aveti suficient spatiu pentru manevrarea perdelelor, atunci mai bine alegeti jaluzele romane, care se deplaseaza in sus si acopera fereastra cu o suprapunere mica.

 

  • Adunareaperdelelor clasice are de asemenea regulile sale. In general, voalurile fine pot fi adunate de trei ori lungimea ferestrei, pe cand perdelele din materiale mai tari din poliester pot avea lungimea cat dublul ferestrei, dar si mai mica atunci cand modelul este mai complex. Daca doriti sa va bucurati de vederea ferestrei cu modelul ales, atunci adunati perdeaua mai putin, pentru ca modelul sa fie vizibil. Pentru un model care nu se repeta in mod regulat, regula general valabila este dublarea lungimii ferestrei.

 

  • Poate vreti sa vedeti in continuare privelistea de la fereastra, dar pe de alta parte, aveti nevoie ca aceasta sa fie umbrita. Incercati o perdea scurta. Poate va intrebati, pana unde ar trebui sa ajungaperdeaua scurta? Cu siguranta nu pana la jumatatea ferestrei si nici la trei sferturi. Marginea dantelata ar trebui sa ajunga pana la rama ferestrei (privind fereastra din picioare), iar pentru a forma un arc mai proeminent, colturile perdelei ar trebui sa ajunga pana exact sub nivelul ramei, formand un semicerc dantelat in mijloc. O solutie eleganta este si utilizarea a doua perdele pe o tija care se incruciseaza romantic in mijloc si legarea acestora la ambele margini ale ferestrei.

 

  • Ce este operdea finisata? Sunt chiar perdelele pe care le vedeti in poze. Fiecare este realizata la dimensiunile prezentate, cu tiv cusute pe ambele parti si capat intarit pe partea superioara, destinat sustinerii perdelei. Aveti un singur lucru de facut, si anume sa masurati fereastra si sa va hotarati care dintre variantele de mai sus se potriveste cel mai bine casei dvs.

SFATURI SI INDRUMARI

Daca se inatmpla totusi ca perdeaua sa fie ceva mai scurta in lungime, atunci adaug un truc folositor: pe partea superioara a perdelei puteti coase agatatori din satin alb la intervale regulate. Perdeaua va cobori cu cativa centimetri si ii veti adauga astfel un ornament frumos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *